A PANDHY’S™-CosMed története

A CosMed Kft. klasszikus családi vállalkozásként alakult 2004-ben a saját fejlesztésű, szabadalommal védett, professzionális cukor-depilációs termékek gyártására, forgalmazására. A PANDHY’S™ professzionális, szőrtelenítő-cukorkészítményeivel és a kapcsolódó depilációs eljárással 2004. Évi színre lépésekor alaposan felkavarta úgy a hazai, mint a nemzetközi szalondepiláció állóvizét. Az aktuális trendekkel és szokásokkal élesen szembe menő, minden vonatkozásában innovatív, a szakmát meghökkentő anyagot és eljárást kínált, ami ellentétben az akkoriban egyeduralkodó gyantákkal és gyantázással, teljesen új dimenziót nyitott a depilációban. Az évekig konkurencia nélküli PANDHY’S™ cukor – amit sok helyen csak a “világhíres magyar cukor”-ként emlegetnek – a hegemónia évei alatt olyan reputációt szerzett magának világszerte, ami a professzionális piacon megkerülhetetlen tényezővé emelte.

A társaság a mai napig kizárólag magyar, családi tulajdonban van. Az első években egyszemélyes irányítással működött. A gyors növekedés okán 2008-ban kezdődött a cégstruktúra tudatos építése. A termékfejlesztés és cégvezetés továbbra is tulajdonosi kézben van. Mára az alkalmazotti létszám a CosMed Kft.-ben 25 fő, cégcsoport szinten megközelíti a 40 főt. A társaság sóskúti központtal működik, sajáttulajdonú székhelyén. Ezen a helyszínen bonyolódik a teljes adminisztráció és működik a cégvezetés, valamint ugyanitt folyik a szabadalommal védett termékek gyártása is. A kezdeti 5 elemes termékskála mára > 300 tagúra bővült. A termékek bizonyos hányada saját fejlesztésű receptúrák alapján bérgyártásban készül Magyarországon. Van a palettán néhány olyan készítmény is, ami sajátságos gyártás technológiai igényessége miatt külföldi helyszíneken kerül előállításra.

Azonos tulajdonosi szerkezettel működik gazdasági társaságunk Németországban, Spanyolországban, Angliában és HongKongban is. Felvállalt cégfilozófia az igényes és tudományosan megtámogatott „külön-utasság”, ahol a megoldásokat a megszokottal és a hagyományossal szemben, vagy azoktól eltérő utakon és módszerekkel kínáljuk. Ez határozza meg a termékfejlesztéseink irányát, a működést magát.

Konkurencia nélküli eljárásként léptünk piacra a szőrtelenítő cukorpasztával.  Ezzel alapoztuk meg a piaci pozicióinkat, ezzel szereztünk a felhasználóink körében olyan reputációt, ami alapján mindenre, ami tőlünk jön szinte fenntartások nélkül befogadóvá váltak. Könyörtelenül elvárják természetesen a továbbiakban is, hogy különlegeset, eredetit és top minőséget kapjanak, hiszen minket ezekkel az ismérvekkel azonosít a vevőnk, ezért lojális és feltétlenül elfogadó az irányunkba.

Folyamatos az innováció, az új termék fejlesztés. Különlegeset nyújtunk a depiláció mellett, az arc-, testkezelés és a sminkek területén. A 2013. év hozta a SPA termékeinket, a professzionális szépségipar újabb szegmensét nyitva meg ezzel a számunkra.

2015-ben egy régen dédelgetett álom vált valóra a CosMix termékcsalád létrejöttével. Mint az egyediség és a kreativitás megszállott híve, a CosMed Kft. létrehozott egy testreszabott kozmetikai termékcsaládot, egy koncepciót, ahol különleges, jól variálható formulák és a terapeuta szaktudása közös erővel létrehozzák a kozmetika igazi csodáját; a személyre szabott szépségápolást.

Nem csak terméket értékesítünk, hanem eljárást, technikákat és mint ilyen tudást és know-how-t is. Tevékenységünkben meghatározó szerep jut az oktatásnak. Saját tankönyveink, írott és audió- vizuális segédanyagaink, és saját fejlesztésű oktató, képző és továbbképző programjainkat alkalmazzuk világszerte a termékeink felhasználásához kapcsolódó alkalmazási technikák oktatásához.

Oktatóink, szakértőink keresett és népszerű előadói nemzetközi szakmai programoknak, ez úgy a meglévő, mint az új piacokon megadja a lehetőséget, hogy tudományos jelleget adjunk a marketing tevékenységünknek.

A CosMed Kft. 2012-ben a kozmetikus képzés piacára is belépett. A társaság fenntartásában működő PANDHY’S™ Szépség Akadémia keretei között magas szintű kozmetikus képzés zajlik, illetve oktatjuk saját, szintén akkreditált képzési programjainkat. Mivel úgy Európában, mint az egész világon nagyon nagy a kereslet a jól képzett kozmetikusokra, szépség-terapeutákra, együttműködésre léptünk az egyik legrangosabb nemzetközi kozmetikai képző és minősítő szervezettel, a CIDESCO-val, annak érdekében, hogy a magyar kozmetikusok “piacképességét” növeljük, iskolánkban a hallgatók CIDESCO diplomát is szerezhetnek, amelyet elismernek és elfogadnak a világ több, mint 40 országában, Ausztráliától, Dél-Afrikán keresztül, az Egyesült Államokig.

Erőségünknek tartjuk, hogy folyamatosan sikerül a niche gyártói szerepkörnek megfelelnünk, hogy úgy a termékeket, mint a vevőinkkel való kommunikációt, sikerül személyessé tenni, bennük azt – az egyébként a mi esetünkben teljesen valós – benyomást és élményt kelteni, hogy ő, a vevő az egész működésünk centruma, hogy minden pont róla és pont neki szól, része még a fejlesztéseknek is, az ő igényei határozzák meg  a termékpolitikát és a fejlesztési irányokat, hogy meg van bennünk a képesség a tőlük jövő visszacsatolások útján  felismerni, hogy mire van szüksége a piacunknak és van bennünk kreatív innováció, hogy ezeket kiszolgáljuk.

Az alapító, Borbíró Gertrud

A PANDHY’S™ márkát Borbíró Gertrud hozta létre. Ő alkotta meg a márkát híressé tevő depilációs cukorkészítményeket, ő a szabadalmak birtokosa, ő dolgozta ki az anyagokhoz kapcsolódó depilációs technikákat, valamint a képzések metódusát, képezte az eljárás első oktatóit világszerte.Szintén ő PANDHY’S™ termék kigondolója, amelyeknek nagyrészük az ő fejlesztésében jött létre.

“Több mint 20 évvel ezelőtt, véletlenül csöppentem közgazdászként a szépségiparba. Időközben átképeztem magam kozmetikai vegyésszé és formulátorrá. Az első márkámat, a cukordepilációval induló PANDHY’S™ safe cosmetics vonalat, egytermékesből mára többszáz elemű professzionális termékcsaláddá fejlesztettem, számtalan szabadalommal védett formulával és eljárással. A CosMed égisze alatt az elmúlt két évtizedben további nemzetközi brandek születtek, és jutottak el 5 kontinens több mint 40 országának a piacára. A PANDHY’S™ beautique franchise rendszer útra bocsátásával új fejezetet nyitunk. Őszintén hiszem és remélem, hogy a szolgáltatás terén is tudunk újszerűt és piacképeset nyújtani nem csak a termékeinkkel, hanem a nagymennyiségű felhalmozott tudással és a megszerzett nemzetközi tapasztalattal, amit a vendégek lehető legmagasabb színvonalú kiszolgálása érdekében állítunk szolgálatba.”

A PANDHY’S™ koncepció

A fejlesztési koncepció a társaság működésének első pillanatától a külön utas, unikális, ugyanakkor szakmailag kikezdhetetlenül eredeti és trendsetter jellegű kívánt lenni és lett is.

Relatíve fiatal és kis cégként a CosMed Kft. a professzionális kozmetika nagyon sok szereplős piacán sikerre csak akkor számíthatott és számít, ha szembe megy a trendekkel. Nem kívánhatjuk, hogy bárki is kövessen minket, ha beállunk a sor végére és megyünk a többiek után. Csak akkor remélhetjük, hogy lesz, aki majd utánunk jön, ha a másik irányba indulunk és persze, ha képesek vagyunk arra, hogy a saját utunkat vonzóvá tegyük mások számára.

A recept tehát azzal kezdődik, hogy legyen egy pontosan definiálható piacunk, például a professzionális kozmetikai szolgáltatásokat igénybe vevők piaca. Miért is jó ez? Ha jól körülírható az általunk célzott piac, akkor könnyű azonosítani, megtalálni és megszólítani. A következő lépés, hogy kell valami különleges a kezünkbe. Nem a nagy felfedezésekre kell okvetlenül gondolni természetesen, a felfedezés az nehéz dolog és nem is csak elhatározás kérdése. Innovatívnak, kreatívnak lenni viszont nem nehéz. Ez meggyőződésünk szerint világlátottság, nyitottság és attitűd kérdése elsősorban. Ismernünk kell a piacot, a felhasználóinkat, ha ismerjük és értjük az általunk célzott piacot, akkor látjuk annak a réseit is, és elég bátornak kell lennünk ahhoz, hogy elhiggyük, hogy tudunk kínálni valami oda valót.

Aki ezt az utat járja, jó, ha úgy szemléli a vásárlót, mint egy gondolkodó lényt, akinek van esze és használja is azt. Ez azért jó, mert az elme maga is egy mechanizmus, amit ugyanolyan hatékonyan lehet irányítani, mint a gépeket a gyártósoron. Nem kell félni a nem szokványos gondolatoktól és megközelítésektől, ha okosan és értőn közelítünk, azt csinálunk a vevőinkkel, amit akarunk.

Amit mi csinálunk az az, hogy különleges termékeket árusítunk, hatásos történettel körítve. A termékeinkkel azt az élményt is áruljuk a közvetlen felhasználóinknak (azaz a kozmetikusoknak), hogy ők bizonyos értelemben kiválasztottak és különbek, mint a többiek, mert például a vásárlás jogát egy tanfolyam elvégzésével nyerik el. Tehát nem csak terméket árulunk, hanem tudást, ismeretet, információt.

Ezen a ponton tehát az a lényeg, hogy mindent; a terméket, a kapcsolódó kommunikációt, mindent- mindent személyessé kell tenni, mindennel kapcsolatban az a benyomása, élménye kell, hogy legyen a vevőnek, hogy az egész pont róla és pont neki szól. Ő akár része még a fejlesztéseknek is, az ő igényei határozzák meg a termékpolitikát, a fejlesztési irányokat stb. A PANDHY’S™ esetében ez pontosan így van; valóban a vevőktől érkező visszacsatolások alapján megyünk tovább és tovább.

Ha jó a “belépőnk”, azaz az alapot jelentő termékünk, amivel piacra léptünk, és amivel megvetettük a lábunkat, akkor utána már lényegesen simább és egyszerűbb az út. A PANDHY’S™ a lábát a cukordepilációval tette be  az ajtó-résbe. A mai napig a cukor-depiláció a zászlóshajója a cégnek. Amit ezzel nyújtunk a felhasználónak, az olyan reputációt teremtett a márkának, hogy a felvevő piacunk világszerte szinte feltétel nélkül befogadóvá vált mindennel szemben, ami tőlünk jön, hozzánk kapcsolódik.

A piac ugyanakkor könyörtelenül elvárja természetesen a továbbiakban is, hogy különlegeset, eredetit és top minőséget kapjon, hiszen ezekkel az ismérvekkel azonosítja a brandet, ezért lojális és feltétlenül elfogadó az irányunkba.
Egyet nem engedhetünk tehát meg magunknak; nem okozhatunk csalódást neki, nem csaphatjuk be, mert akkor visszafordíthatatlanul vége a bizalomnak és ezáltal a sikernek. Így foglalható tehát össze az üzlet és termékpolitika, amit mi a kezdetektől követünk Magyarországon és az összes külföldi piacunkon is a disztribútoraink által.

A cég és a termékcsalád természetes evolúciójának következménye, hogy a termékfejlesztési, gyártási és forgalmazási, valamint a szakképzési tevékenységgel párhuzamosan fejlődött a szolgáltatási ág is, azaz egymás után nyíltak a PANDHY’S™ szalonok világszerte.

Eleinte a depilációs szalonok voltak jellemzőek a PANDHY’S™ név alatt, ahogy azonban egyre bővült a termék kínálat, létrejöttek a teljes szalon-palettával működő szolgáltató egységek is. A PANDHY’S™ márkanév alatt ma már a professzionális kozmetikai szolgáltatások teljes skáláját

lefedő termékkínálat rendelkezésre áll.

A fejlődés egy újabb szakasza a PANDHY’S beautique™ nemzetközi franchise hálózat rendszerének kidolgozása és beindítása. Ezt a lépést a nagy mennyiségű felhalmozott tudás és szakmai, valamint üzleti tapasztalat mellett, jelentős részben a CosMix your blend-your beauty termékcsalád megalkotása és piacra lépése tette lehetővé és időszerűvé.

A PANDHY’S™ CosMix termékcsalád teljesen újszerű, a konvenciókkal szembenálló módon közelíti meg a test és bőrápolást. A koncepció abból az alapvetésből indul ki, hogy mindannyian egyediek vagyunk, ahogy teljesen egyedi a bőrünk, egyediek és időről-időre változóak a kozmetikai
szükségleteink és az azzal kapcsolatos elvárásaink is.

A konvencionális bőrápolás elsősorban a különféle bőrtípusokat igyekszik kezelni, a CosMix – your blend – your beauty koncepció a vendég valósidejű szükségleteit, aktuális prioritásait szolgálja ki. Tekintettel vagyunk a tényre, hogy a bőr él és állandóan változik, kölcsönhatásban áll a környezettel, a mindenkori körülményekkel, hatással van rá a klíma, az életmód, az alvási szokások, az alvás minősége, az étkezési szokások, a mindenkori ideg és lelkiállapot, az érzelmek és sok-sok minden egyéb is.

Ahogy a PANDHY’S™ esetében mindig, a CosMix termékcsalád minden egyes eleme is tudományos pontossággal és ötletes találékonysággal lett megalkotva. Használatával lehetővé válik, hogy a kozmetikát a lehető legmagasabb szinten gyakoroljuk, úgy a szalon-szolgáltatások, mint az otthoni bőrápolás területén. Ezzel a minőségi színvonallal és ápolási koncepcióval egy olyan eszköz van a kezünkben a szalonvendégek megszólítására és kiszolgálására, ami a mai kor minden fogyasztói elvárására és igényére választ ad, kortól, földrajzi, kulturális és
etnikai hovatartozástól függetlenül. A rendszer sokfélesége, kombinálhatósága és moduláris jellege a szó legszorosabb értelmében
személyre szabhatóvá teszi, úgy a kezeléseket, mint magukat a formulákat.